خرمای سایر از شادگان واقع در جنوب غربی ایران می آید.
از اهواز 90 کیلومتر و با تهران 971 کیلومتر فاصله دارد مردم شادگان بیشتر به زبان عربی صحبت می کنند و به شعر و شاعری معروف هستند.
منبع اصلی درآمد مردم محلی محصولات کشاورزی است و بیشتر مردم به تولید خرما شیراز مشغول هستند.
خرمای سایر رایج ترین نوع خرمایی است که کشاورزان محلی پرورش می دهند 2000000 درخت خرما در شادگان وجود دارد که سالانه بیش از 50000 تن خرما تولید می کند.
دو رودخانه بزرگی که در این منطقه جریان دارند کارون و جراحی هستند و کشاورزان بیشتر از آب جراحی استفاده می کنند سدهایی بر روی رودخانه ساخته اند و از آب آن برای آبیاری استفاده می کنند.
تاریخ پیاروم:
خرمای پیارم از گروه خرماهای نیمه خشک است و به دلیل شکل و طعم آن در بازارهای بین المللی به خرمای شکلاتی معروف است. پیارم گران ترین و لوکس ترین خرمای دنیاست.
پیارم پوستی بسیار نازک و جدانشدنی دارد که قابلیت شستشوی کامل را می دهد خاستگاه پیارم حاجی آباد واقع در شمال استان هرمزگان است.
به دلیل هوای خشک و گرم این منطقه شرایط مناسبی را برای پرورش این نوع خرما فراهم کرد.
به گفته مسئولان حدود 4000 هکتار انواع باغ خرما در حاجی آباد وجود دارد که حدود نیمی از آن (2000 هکتار) برای تولید پیارم بوده است.
مجموع تولید باغ های این منطقه سالانه بیش از 10000 تن است که بیشتر به بازارهای اروپایی صادر می شود.
مضافتی (رطب) یکی از بهترین محصولاتی است که در مناطق گرم و خشک ایران تولید می شود. این نوع خرما بومی بم در کرمان ایران است.
تنوع و کیفیت بالا و همچنین قیمت مناسب ایران باعث شده است که انواع مواد اولیه تولید شده در ایران در دنیا رواج پیدا کند و ارزش صادراتی این نخل مرغوب را افزایش دهد.
در ایران بیش از 100 نوع مختلف از این محصول تولید می شود که برخی از آنها بسیار پرطرفدار هستند و در بسیاری از کشورهای آسیایی و اروپایی طرفداران و خریداران زیادی دارند.
این خرما را می توان یکی از خوش طعم ترین و لذیذترین خرماها در سراسر جهان دانست، به ویژه از آنجایی که در اواسط مرحله رشد (ROTAB) مصرف می شود.
تقریباً هر کسی این خرما را خوش طعم می داند. این نوع خرما با داشتن رنگ مشکی متملق، دارای رطوبتی بین 15 تا 35 درصد با توجه به زمان برداشت و محل کشت می باشد اندازه بذر از 5.2 تا 4.5 سانتی متر متغیر است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.